Speeldag 2019 — maart 31, 2019

Speeldag 2019

Gisteren was het weer zover, de Speeldag. Het voorproefje voor onze speelpleinzomer waar nieuwe kinderen een voorsmaakje kregen van hoe alles er er aan toegaat bij ’t Gansspel, en waar de kinderen die al verschillende jaren komen elkaar weer eens terug zagen.

Vrijdag hadden we nog een kernvergadering waar we maandelijks vergaderen over de zomer, onze werking en dus ook over de Speeldag waar alles tot in de puntjes werd uitgewerkt! Zaterdagochtend moesten alle moni’s in de voormiddag aanwezig zijn om de activiteiten, de toneeltjes en de pannenkoeken voor te bereiden. Zo konden ook de nieuwe moni’s eens kennis maken met onze werking, maar ook met de andere moni’s en de kinderen. Voor hun dus ook hun eerste echte GANSSPEL-DAG!

Vanaf 13:45 kwamen de eerste kinderen toe en kon de Speeldag dus ook echt beginnen. En naar goede gewoonte beginnen wij altijd met een toneel. Deze keer ging het toneel over Geppetto en zijn poppen waarbij Geppetto’s poppen door een blikseminslag tot leven kwamen. De poppen wouden in plaats van altijd toneel spelen een echt kind zijn en vooral heel veel spelen. Zo konden de kinderen meegaan met Buzz Lightyear op fantasietocht door de ruimte, met Ni ‘Ntendo konden ze hun eigen eigen racebaan maken en racen tegen elkaar, met Bob De Bouwer konden ze hun droomhuis kleien en met Tina Turner konden ze aan acrobatie doen in het apenkot.

Als kers op de taart konden de kinderen en de ouders na de activiteiten smullen van de heerlijke pannenkoeken die werden gebakken door de moni’s en eventueel nog iets drinken. Een mooie afsluiter! Daarvoor willen we ook zeker alle moni’s, kindjes en ouders bedanken die aanwezig waren op de Speeldag en zeker ook het Speeldag-team om er een super leuke dag van gemaakt te hebben!

Hopelijk hebben de kinderen evenveel van dit voorproefje van onze rode zomer genoten dan dat de moni’s dit hebben gedaan en zien we jullie allemaal terug in de zomer!

De monitoren

P.S. Hier vinden jullie ook nog wat sfeerbeelden van de Speeldag!

STIP IT! — maart 1, 2019

STIP IT!

Deze week is het de week tegen pesten van Ketnet, met de Stip It actie. Je zet vier stippen op je hand en elke stip staat voor een actie hoe je met pesten moet omgaan of hoe je pesten net tegen kan gaan. Wij als inclusiespeelplein konden hierbij niet ontbreken dus hebben wij ook ons steentje bijgedragen om onze stippen te verdienen.

We ondertekenden het Manipest. Een document dat je ondertekent en waardoor je elke keer een stip kan verdienen. Zo kregen wij onze vier rode stippen en lopen we er vanaf nu ook mee rond. Omdat we het Manipest hebben ondertekend mogen we nu de Stip It Emoji gaan gebruiken om te tonen dat wij tegen het pesten zijn. Is het jullie trouwens al opgemerkt dat de 4 stippen de aller coolste kleur ooit hebben? 😉

Dit is onze eigen Gansspel-Stip-It-Emoji!

Onze moni’s hebben ook allemaal hun steentje bijgedragen en ook zij hebben allemaal hun stippen verdiend!

Deze week was ook de week van de vrijwilliger en vandaar dat we deze week nog eens extra al onze oude en nieuwe moni’s willen bedanken voor alle tijd die ze in ’t Gansspel hebben gestoken om er de leukste weken van te maken van de zomer. Elke zomer kleurt de zomer 3 weken helemaal rood en horen we alleen maar vrolijke, zingende (al dan niet een beetje vals ;-)) en lachende kinderen en moni’s en daar doen we het voor!

Aan alle oude en nieuwe moni’s die ooit mee hebben gewerkt aan de drie plezantste weken van het jaar: DIKKE MERCI!

PS: over dertig dagen is het de SPEELDAG. Wij komen , jullie toch ook? Wij kijken er alleszins al naar uit om jullie terug te zien. Tot dan!

’t Gansspel-Team

Prettige feesten! — december 20, 2018

Prettige feesten!

Liefste ouders, kindjes, moni’s

Eerst en vooral wensen wij jullie de meest leuke, fantastische, prettigste feestdagen van heel het land!

Wat kunnen wij jullie wensen voor het nieuwe jaar? Wat dacht je van een jaar vol liefde, plezier EN een rode speelpleinzomer! Wij hopen vooral op een zalige, warme zomer met heel veel kinderen met glimlach op hun gezicht hebben.

Deze week vrijdag is het weer zover. Dan hebben we weer onze maandelijkse kernvergadering! Hier bespreken wij onze vorige speelpleinzomer en werken we nieuwe ideeën uit zodat volgende zomer, DE TWINTIGSTE RODE ZOMER VAN ‘T GANSSPEL ooit wordt!