Handige data

Speeldag21/03/2020
Inschrijvingsperiode20/02/2020 – 27/02/2020
Week 120/07/2020 – 24/07/2020
     Uitstap/
Week 227/07/2020 – 31/07/2020
    Overnachting30/07/2020 – 31/07/2020
Week 303/08/2020 – 07/08/2020
   BBQ07/08/2020

Speeldag

De speeldag is een dag in het jaar, meestal ergens eind maart-begin april, waarop we een namiddag speelplein organiseren. Eerst is er, net zoals tijdens de weken in de zomer, een toneeltje. Vervolgens worden er enkele verschillende activiteiten voorgesteld waaruit de kinderen kunnen kiezen. Zo kunnen nieuwe kinderen al kennis maken met het systeem en de monitoren. Kinderen die al eerder naar ons speelplein kwamen zijn natuurlijk ook steeds welkom. Voor hen is het dan al een dagje speelplein in afwachting van de zomer. Na de activiteiten is er een afsluitend toneeltje, waarna de kinderen weer naar huis kunnen keren, of samen met hun ouders, maar ook oma’s , opa’s, broers, zussen, tantes, nonkels… zelfgebakken pannenkoeken van ’t Gansspel komen eten!

Dagplanning zomer

We starten onze Gansspeldagen om 9.15 uur en eindigen rond 16.15 uur.
De monitoren staan voor de kinderen klaar vanaf 8 uur en tot 18 uur (van deze uren wordt niet afgeweken!).
We beginnen en eindigen elke dag op Centrum Ganspoel, Ganspoel 2 te Huldenberg.

Wat mag je zeker niet vergeten op een speelpleindag?

  • Doe speelkleren aan! Breng daarnaast elke dag reservekledij, een handdoek en een zwempak mee.
  • Zorg voor zonnecrème en een pet.
  • Zorg voor een regenjas en laarzen (bij regenweer).
  • Breng je boterhammetjes mee voor ’s middags, drank krijg je van ons.
    • Blijf je bij ons overnachten op de overnachting? Vergeet dan zeker je boterhammen voor vrijdagmiddag niet mee te brengen! Wij zorgen voor het ontbijt.
  • Geen snoep meebrengen. Je krijgt van ons elke dag een 10- & 16-uurtje.
  • ’t Gansspel is niet verantwoordelijk voor waardevolle spullen zoals GSM’s. Je laat deze dan ook beter thuis.
  • Indien de kinderen medicatie moeten nemen, moeten de ouders een schriftelijk bewijs meegeven!

Kostprijs

Om je in te schrijven voor een bepaalde speelpleinweek vragen wij een kostprijs van 8 euro per dag, wat samenkomt op 40 euro per week. Indien uw kind graag in week 1 zou komen en mee met ons op uitstap wilt gaan, komt hier nog een kleine extra kost bij van 10 euro om deze uitstap mee te financieren.

Een korting is voorzien voor leden van de Katholieke Vereniging Gehandicapten (KVG). Indien u lid bent van deze organisatie hoeft u maar 7 euro per dag te betalen, wat dan neer komt op 35 euro per week.

In geval van ziekte

Gelieve ons te verwittigen. De ziektebriefjes worden binnen de 4 werkdagen aan ons bezorgd via post, mail, of door ze aan de hoofdmoni te overhandigen.

Uitstap

Elk jaar gaan we in onze eerste week op uitstap. We zorgen er steeds voor dat deze uitstap inclusievriendelijk is. Meegaan op de uitstap is optioneel, maar er wordt geen speelpleindag georganiseerd voor kinderen die niet meegaan op de uitstap.

Overnachting

De dag van de overnachting is voor het eerste deel een gewone speelpleindag. De kinderen worden aan het einde zoals gewoonlijk bij ons opgehaald tussen 16u en 18u. Het is de bedoeling dat ze dan thuis gaan eten.

Vervolgens kunnen de kinderen om 20u terug naar het speelplein komen. Er zal dan een avondspel plaatsvinden en voor tieners (12+) nadien ook nog een nachtspel. Na het avondspel (of nachtspel voor de tieners) gaan de kinderen slapen. 

We verdelen de kinderen over enkele zalen op basis van hun leeftijd. In elke zaal zullen ook enkele monitoren slapen.
Het is de bedoeling dat de kinderen zelf een luchtmatras/veldbed, slaapzak, kussen, pyjama… meenemen, alsook een lunchpakket voor de middag van de volgende dag. Het ontbijt voorzien wij. Dat bestaat uit boterhammen met choco, confituur of kaas en warme chocolademelk. 

Na het ontbijt gaat de volgende speelpleindag weer verder zoals gewoonlijk.
U heeft dus de keuze om uw kinderen naar de overnachting te laten komen of niet. Als ze niet komen, kunnen ze de volgende dag gewoon aansluiten op het gewoonlijke uur.

Onze BBQ op vrijdag 9 augustus

Iedereen is welkom!

Om 17 uur bouwen we samen een spetterend eindfeest! Je kan er eten en drinken aan democratische prijzen. (Ouders die wat later komen, geven hun kinderen best wat zakgeld mee, zodat ze al iets kunnen eten. 5 euro is meer dan voldoende).

Gegevensbescherming

Meer informatie over hoe wij omgaan met uw gegevens? Klik hier!