Praktische Informatie

Alle data op een rijtje

Doorheen het jaar

Inschrijvingsperiode24/02/2023 – 03/03/2023
Speeldag25/03/2023
Eetfestijn29/04/2023- 30/04/2023

Zomer

Week 117/07/2023 – 20/07/2023
 Uitstap19/07/2023
Week 224/07/2023 – 28/07/2023
 Overnachting(27/07/2023 – 28/07/2023)
Week 331/07/2023 – 04/08/2023
 BBQ04/08/2023

Opgepast! Op 21 juli zal er geen speelpleindag zijn!


Activiteiten doorheen het jaar

Speeldag

De speeldag is een dag in het jaar, meestal ergens eind maart-begin april, waarop we een namiddag speelplein organiseren. We proberen op deze speeldag een namiddag uit de speelpleinweken in de zomer na te bootsen. Zo kunnen nieuwe kinderen al kennis maken met het systeem. Meer informatie over hoe wij werken kan je hier vinden. Ook kinderen die al eerder naar ons speelplein kwamen zijn natuurlijk steeds welkom. Voor hen is het dan al een dagje speelplein in afwachting van de zomer. We beginnen steeds om 13u stipt, dus de kinderen worden verwacht om 12u45. De activiteiten eindigen om 17u, maar dit hoeft nog niet het einde van de speeldag te betekenen! We nodigen jullie uit om nog een kom soep en/of een croque monsieur te komen eten. Iedereen is welkom! Mama’s, papa’s, oma’s , opa’s, broers, zussen, tantes, nonkels…
We vragen 5 euro voor de inschrijving van de speeldag. Het inschrijven gebeurt met een inschrijvingsformulier. Dit formulier zal terug te vinden zijn op deze website zolang de inschrijvingen geopend zijn. Ouders in onze contactenlijst zullen natuurlijk ook een mail ontvangen met een link naar dit formulier.

Op 2 mei organiseert ’t Gansspel voor de eerste keer een spaghettiavond: Gans Italiaans! Het evenement zal plaatsvinden in Loonbeek in zaal Vandervorst. Opdat iedereen zeker kan komen, organiseren we twee eetmomenten: ’s middags en ’s avonds. Het is aan onze gasten om te kiezen wannneer ze het liefst willen komen. Meer informatie over het evenement volgt binnenkort!


Speelpleinweken

Dagplanning zomer

We starten onze Gansspeldagen om 9.15 uur en eindigen rond 16.15 uur.
De monitoren staan voor de kinderen klaar vanaf 8 uur en tot 18 uur (van deze uren wordt niet afgeweken!).
We beginnen en eindigen elke dag op Centrum Ganspoel, Ganspoel 2 te Huldenberg.

Wat mag je zeker niet vergeten op een speelpleindag?

  • Doe speelkleren aan! Breng daarnaast elke dag reservekledij, een handdoek en een zwempak mee.
  • Zorg voor zonnecrème en een pet.
  • Zorg voor een regenjas en laarzen (bij regenweer).
  • Breng je boterhammetjes mee voor ’s middags, drank krijg je van ons.
    • Blijf je bij ons overnachten op de overnachting? Vergeet dan zeker je boterhammen voor vrijdagmiddag niet mee te brengen! Wij zorgen voor het ontbijt.
  • Geen snoep meebrengen. Je krijgt van ons elke dag een 10- & 16-uurtje. Dit is elke dag een koekje én een fruitje en ook 2 sapjes.
  • ’t Gansspel is niet verantwoordelijk voor waardevolle spullen zoals GSM’s. Je laat deze dan ook beter thuis.
  • Indien de kinderen medicatie moeten nemen, moeten de ouders een schriftelijk bewijs meegeven!

Kostprijs

Om je in te schrijven voor een bepaalde speelpleinweek vragen wij een kostprijs van 9 euro per dag, wat samenkomt op 45 euro per week (tenzij anders vermeld). Indien uw kind graag in week 1 zou komen en mee met ons op uitstap wilt gaan, komt hier nog een kleine extra kost bij om deze uitstap te financieren.

Een korting is voorzien voor leden van de Katholieke Vereniging Gehandicapten (KVG). Als je lid bent van deze organisatie hoef je maar 8 euro per dag te betalen, wat dan neer komt op 35 euro voor een normale speelpleinweek.

In geval van ziekte

Gelieve ons te verwittigen en de ziektebriefjes binnen de 4 werkdagen aan ons te bezorgen via post, mail, of door ze aan de hoofdmoni te overhandigen.

Uitstap

Elk jaar gaan we in onze eerste week op uitstap. We zorgen er steeds voor dat deze uitstap inclusievriendelijk is. Meegaan op de uitstap is optioneel, maar er wordt geen speelpleindag georganiseerd voor kinderen die niet meegaan op de uitstap. Dit jaar gaan we naar ’t Struisvogelnest, hiervoor vragen wij een extra kost van 9 euro.

Overnachting

OPGELET: Door de corona crisis zal er dit jaar jammer genoeg geen overnachting plaatsvinden.

De dag van de overnachting is voor het eerste deel een gewone speelpleindag. De kinderen worden aan het einde zoals gewoonlijk bij ons opgehaald tussen 16u en 18u. Het is de bedoeling dat ze dan thuis gaan eten.

Vervolgens kunnen de kinderen om 20u terug naar het speelplein komen. Er zal dan een avondspel plaatsvinden en voor tieners (12+) nadien ook nog een nachtspel. Na het avondspel (of nachtspel voor de tieners) gaan de kinderen slapen. 

We verdelen de kinderen over enkele zalen op basis van hun leeftijd. In elke zaal zullen ook enkele monitoren slapen.
Het is de bedoeling dat de kinderen zelf een luchtmatras/veldbed, slaapzak, kussen, pyjama… meenemen, alsook een lunchpakket voor de middag van de volgende dag. Het ontbijt voorzien wij. Dat bestaat uit boterhammen met choco, confituur of kaas en warme chocolademelk. 

Na het ontbijt gaat de volgende speelpleindag weer verder zoals gewoonlijk.
U heeft dus de keuze om uw kinderen naar de overnachting te laten komen of niet. Als ze niet komen, kunnen ze de volgende dag gewoon aansluiten op het gewoonlijke uur.

Voor de overnachting vragen we een extra bedrag van 5 euro. Omdat velen pas de week zelf beslissen of ze willen blijven overnachten, wordt dit bedrag nog niet aangerekend bij de inschrijving, maar moet dit meegebracht worden wanneer de kinderen naar de overnachting komen.

Onze BBQ op vrijdag 4 augustus

Om 17 uur bouwen we samen een spetterend eindfeest! Je kan er eten en drinken aan democratische prijzen. Iedereen is welkom!


Gegevensbescherming

Meer informatie over hoe wij omgaan met uw gegevens? Klik hier!

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden? Klik hier!

Tegemoetkomingen

Een speelpleindag kost 9 euro, maar u kan op verschillende manieren deze prijs verminderen. Zo kan u van een korting van 1 euro per dag genieten indien u lid bent van KVG. Via de mutualiteit hebt u evenzeer recht op een tegemoetkoming van rond de 2,50 euro per speelpleindag. Bovendien kan u als ouder een belastingvermindering krijgen voor de kosten die u maakt i.f.v. speelpleinwerk. Het correcte bedrag vindt u op de site van de overheid. Om recht te hebben op deze vermindering dient u een bewijs te hebben, nl. een fiscaal attest. Dit kunnen wij u bezorgen. Heeft u nog verdere vragen omtrent onze prijzen of verminderingen, dan helpen wij u graag verder. Zo blijft een geweldig leuke speelpleindag voor iedereen betaalbaar.

%d bloggers liken dit: