Donderdag Week 2

Gisteren de dag van de workshops, avondspel, alternatief nachtspel en het echte nachtspel. In de voormiddag hadden we gewone activiteiten zoals de liefdesquiz, pizza’s maken, roddelkrant, stratego, swingpaleis, … Daarna konden de kinderen een workshop kiezen. Ze konden kiezen tussen een workshop leer jezelf schminken, inclusiegevechtssport, chocoladefabriek, frisbee, belevingstheater, escaperoom (geleid door de oud-monitoren Lore en Charlotte).

In de workshop leer jezelf schminken konden ze met hulp van de monitoren zichzelf schminken en konden ze zich zo omtoveren in een echte tijger of prinses. Bij de chocoladefabriek moesten de kinderen de versieringen zelf gaan verzamelen om dan de zelfgemaakte chocoladekoekjes te versieren hiermee. Bij frisbee konden de kinderen hun verschillende technieken oefenen. Bij de escaperoom moesten ze zoeken naar aanwijzingen naar de dader en de kunstenares helpen door mee te schilderen aan haar schilderijen. In de polyvalente zaal konden de kinderen een ninja worden door de workshop gevechtssport te volgen. Bij de workshop belevingstheater konden de kinderen luisteren naar verhalen waarbij ze moesten meezingen of mee geluiden moesten maken.

Na de workshops gingen de kinderen even naar huis om dan tegen 20 uur terug te keren gepakt en gezakt voor de overnachting. De -12 gingen de kinderen naar de luxesnoezel waar ze natuurlijk konden gaan snoezelen met chocomelk, chocoladekoekjes en snoepjes! Bij het alternatief nachtspel hadden de plaaggeesten onze ingrediënten gestolen voor een lekkere cake. Om de ingrediënten terug te vinden, moesten de kinderen opdrachten uitvoeren die de monitoren toegestuurd kregen. Als die goed werden uitgevoerd kregen ze een tip voor de locatie van 1 van de ingrediënten. Uiteindelijk hadden ze alle ingrediënten en konden monitoren de cake maken terwijl de kinderen naar het echt nachtspel gingen. Het nachtspel was een soort van Hungergames (zonder dat er doden zijn gevallen 😉 ). Met glow-in-the-dark-bandjes gingen de tieners in het bos het spel spelen waarbij ze elkaar moesten aantikken en zo hun levens afpakken. Ook de moni’s deden mee en zei liepen rond om de kinderen hun levens af te pakken zonder dat zei konden sterven. Super leuk spel!

Vandaag is het vrijdag en dus de laatste dag van week 2. Dus wij gaan er alles aan doen om er nog een super leuke dag van te maken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: