Donderdag Week 3

Deze voormiddag hadden we het groot spel. De kinderen werden in 5 verschillende groepen onderverdeeld die stonden voor de verschillende continenten, Afrika, Azië, Europa, Oceanië en Amerika. Elke groep kreeg twee moni’s met zich mee en samen moesten opdrachten uitvoeren om de wereld terug afvalvrij te krijgen. Zo moesten ze in Afrika (knikker)banen maken om het water naar alle landen te laten stromen. In Europa was het een mini 1 tegen allen met allemaal opdrachten die met het klimaat te maken hadden zoals sorteer het afval in de juiste zak. In Amerika moesten de kinderen Donald Trump overtuigen dat de klimaatverontreiniging wel bestaat door middel van een poster te knutselen. In Azië moesten de kinderen zoveel mogelijk fijn stof uit de lucht filteren door zoveel mogelijk propjes papier te vangen die werden overgegooid. En tot slot moesten de kinderen nog naar Oceanië reizen om daar een reuze-estafette te spelen. Uiteindelijk hadden alle continenten het top gedaan, maar had Oceanië toch gewonnen met een best grote voorsprong. Goed gedaan!

In de namiddag hadden we de dagdagelijkse activiteiten zoals een film kijken, gipsen, knutselen, broekzakspelen, go-carts en waterspelen. Om uiteindelijk nog af te sluiten met een zelfgemaakt toneel gemaakt door 4 van onze kinderen, Basil, Jonah en Joris en Walt.

Vandaag was er natuurlijk ook nog het groot toneel en de nieuwe strofe van het lied. Pet de Fles begon aan de nieuwe klimaatmars met een bang hartje, maar ook met ECO, de herbruikbare zak, en nieuwe verkleding, een windmolen. Met zo’n ecologische verkleding werd hij van alle kanten toegejuicht en werd hij zelf met ECO de Zak op het podium geroepen bij de burgemeester die voor hem een verrassing had, maar de verassing is voor morgen.

Een windmolen, is zijn nieuwste pak
Ieee-deee–reen vindt hem nu een krak
Wat is hij nu, toch populair
Burgemeester, roept Pet naar voor, het publiek is één-en-al oor
Die verrassing, wat zal het zijn
Whoa

Morgen is het natuurlijk onze jaarlijkse barbecue waar iedereen welkom is, ook wanneer je een van de vorige weken bent gekomen of helemaal niet bent gekomen. Allemaal welkom! Wij staan vanaf 17u voor jullie klaar tot 22u met een heerlijk buffet en een lekkere barbecue. Door een fout kunnen jullie morgen niet met bankcontact betalen, maar wel met de bankcontact-apps en Payconiq en natuurlijk ook met cash!

Hopelijk zien we jullie morgen allemaal terug!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: