Woensdag Week 3

We zijn voorbij de helft van week 3. Morgenvoormiddag spelen we het groot spel en vrijdag is het de barbecue, wat spijtig genoeg het einde van ’t Gansspel betekent voor deze zomer :(. In de voormiddag werden er door onze beste koks heerlijke mocktails gemaakt, konden de kinderen gezellige spelletjes spelen en voor de kids die wel wat actie konden gebruiken, was er nog het apenkot! Tijdens de stratego werd al snel duidelijk dat de kinderen er vandaag met hun hoofd bij waren. In de namiddag konden zij hun batterijen dan opnieuw opladen bij het snoezelen. Ook het smokkelspel en het luchtkussen vielen erg in de smaak. Onze welgemeende excuses aan de ouders die smerige kinderen in hun auto moesten steken, ze waren zeer enthousiast over de vuile spelen :).

In het grote toneel konden we zien dat Pet de Fles zijn vriend, Eco de Zak, opnieuw opzocht om raad te vragen. Eco gaf ons daarbij oneindig veel tips hoe wij zelf het klimaat een handje kunnen helpen. Een aantal voorbeelden zijn: het licht uitdoen wanneer je ergens niet meer moet zijn, de verwarming een graadje lager zetten en in de plaats een trui aandoen, vaker de auto laten staan en het openbaar vervoer nemen… Zo een gemotiveerde herbruikbare zak zagen we nog nooit!

Natuurlijk hoort bij het toneel ook een liedje, hieronder kunnen jullie de tekst vinden (en luidkeels met jullie kinderen meezingen).

Hij belt zijn vriend Eco de zak
Die zegt: ‘t klimaat is een gemak
Ga te voet of neem de bus
Laat de koelkast niet open staan, doe het licht uit als je weg zou gaan
Dit zijn onze eco-tips
Whoa

Vergeet morgen geen zwemkleren en reservekledij mee te nemen, ook een handdoek kan morgennamiddag handig zijn ;).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: