Speeldag 2019

Gisteren was het weer zover, de Speeldag. Het voorproefje voor onze speelpleinzomer waar nieuwe kinderen een voorsmaakje kregen van hoe alles er er aan toegaat bij ’t Gansspel, en waar de kinderen die al verschillende jaren komen elkaar weer eens terug zagen.

Vrijdag hadden we nog een kernvergadering waar we maandelijks vergaderen over de zomer, onze werking en dus ook over de Speeldag waar alles tot in de puntjes werd uitgewerkt! Zaterdagochtend moesten alle moni’s in de voormiddag aanwezig zijn om de activiteiten, de toneeltjes en de pannenkoeken voor te bereiden. Zo konden ook de nieuwe moni’s eens kennis maken met onze werking, maar ook met de andere moni’s en de kinderen. Voor hun dus ook hun eerste echte GANSSPEL-DAG!

Vanaf 13:45 kwamen de eerste kinderen toe en kon de Speeldag dus ook echt beginnen. En naar goede gewoonte beginnen wij altijd met een toneel. Deze keer ging het toneel over Geppetto en zijn poppen waarbij Geppetto’s poppen door een blikseminslag tot leven kwamen. De poppen wouden in plaats van altijd toneel spelen een echt kind zijn en vooral heel veel spelen. Zo konden de kinderen meegaan met Buzz Lightyear op fantasietocht door de ruimte, met Ni ‘Ntendo konden ze hun eigen eigen racebaan maken en racen tegen elkaar, met Bob De Bouwer konden ze hun droomhuis kleien en met Tina Turner konden ze aan acrobatie doen in het apenkot.

Als kers op de taart konden de kinderen en de ouders na de activiteiten smullen van de heerlijke pannenkoeken die werden gebakken door de moni’s en eventueel nog iets drinken. Een mooie afsluiter! Daarvoor willen we ook zeker alle moni’s, kindjes en ouders bedanken die aanwezig waren op de Speeldag en zeker ook het Speeldag-team om er een super leuke dag van gemaakt te hebben!

Hopelijk hebben de kinderen evenveel van dit voorproefje van onze rode zomer genoten dan dat de moni’s dit hebben gedaan en zien we jullie allemaal terug in de zomer!

De monitoren

P.S. Hier vinden jullie ook nog wat sfeerbeelden van de Speeldag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: