Dag 1 Week 1: Joost en Gans

Lieve kinderen, ouders, monitoren en oud-monitoren

Vandaag was het eindelijk zover, we streefden er al een heel jaar naar toe en konden niet langer wachten. De drie rode speelpleinweken zijn terug van start gegaan! Onze monitoren stonden deze ochtend te popelen tot ze de kinderen eindelijk terug konden zien en wij hopen dat dat hetzelfde geval was bij jullie!

Met een paar nieuwe gezichten in het monitor-team en een heleboel oude, maar hier en daar ook nieuwe kindergezichten kon ’t Gansspel van start gaan. Dat start zoals gewoonlijk met het voorstellen van de monitoren, de hoofdmonitoren het uitleggen van de dagplanning en de regeltjes EN HET GROOT TONEEL! 20 JAAR GANSSPEL DE MUSICAL

Dit jaar bestaat ons Gansspel maar liefst 20 jaar en dat wordt deze week in de bloemetjes gezet dankzij het thema 20 jaar Gansspel de Musical. Zoals het hoort in een musical moet er dan natuurlijk gezongen en gedanst worden en zo klonken Oh Happy Day, Ciske de Rat en zelf The Circle Of Life van de Lion King door onze boxen, gezongen door de bedenker van de ’t Gansspel, De Gans, en het koor. Maar er is 1 probleempje, de gans voelt zich vrij eenzaam, dus bedacht onze schepper, Joost, een eendenfamilie, maar daar zijn ze allemaal niet zo mee opgezet. Met boze gezichten waggelden de eenden en de Gans af van het podium. Hopelijk loopt dat maar goed af…

Ook het lied, op de tonen van de 3 Biggetjes van K3, werd luidkeels meegezongen. Na het 10 uurtje en de kleine toneeltjes konden de kinderen met de monitoren dan startten met de activiteiten. Knikkerbanen maken, muziekvideo’s regisseren, apenkot, snoezelen, luchtkussen en zacht materiaal, tutu’s knutselen, gipsen, alles was aanwezig voor een geslaagde voor- en namiddag met daartussen het middagmaal met speeltijd.

Hopelijk hebben de kinderen even hard genoten van de eerste dag speelplein als de monitoren en zien we jullie morgen allemaal terug!

TOT MORGEN!

P.S. 1 Morgen wordt het lekker warm en staan er waterspelletjes gepland, dus neem zeker zwemgerief en/of reservekledij mee!

P.S. 2 Met de hoge temperaturen die voor de deur staan, moedigen wij de kinderen natuurlijk aan om zo veel mogelijk te drinken, maar geef ze zeker en vast nog genoeg water mee! Naast het middagmaal, het 10- en 4-uurtje wanneer wij zelf water/appel- of fruitsap/grenadine aanbieden, en tijdens de activiteiten, zullen ze zeker nog dorst hebben! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: