Woensdag Week 1

Vandaag was het een rustig dagje of beter gezegd een dagje met rustige activiteiten. Met deze hete temperaturen hebben de monitoren zoveel mogelijk voor verkoeling (zonder waterspelletjes te spelen), rust, maar toch ook voor veel plezier gezorgd. Maar zoals goede gewoonte begint de dag met het groot toneel:

Vandaag kwam de bus eindelijk aan en kon Gans vertrekken naar ergens waar het beter was en waar hij hopelijk nieuwe vrienden zou kunnen vinden. En jawel, op de bus vond hij zijn allereerste vriend: de buschauffeur. De buschauffeur vond Gans wel een wat rare vogel , maar toch besloot hij om vrienden te worden. En toen begon het nog maar net want al snel vond Gans het koor van verschillende zusters die samen besloten een nieuwe vriendschap te sluiten met Gans. De vraag is of hij morgen nog nieuwe vrienden zal vinden of een andere roeping zal vinden…

Op vraag van de 10-plussers (niet de tieners, maar echt de 10-plussers) moesten wij het week lied hier ook inzetten opdat iedereen het thuis eens kon lezen of misschien zelfs eens kon oefenen! šŸ˜‰ De melodie komt van de 3 biggetjes van K3. Belofte maakt schuld!

Strofe 1Ā 
Zag je ooit al zo een wonder, Joost schiep Ganspoel op 1 dagĀ 
Een grote lamp, heel veel dieren en uiteindelijk ook een gans
Maar de gans was gans alleen dus kwam de eend erbijĀ 
Maar die eenden en die gans die waren niet echt blijjjjjjjjj

Refrein
Welkom, welkom op het ga-a-ansspelĀ 
Welkom, welkom, al 20 jaar plezierĀ  plezier
Welkom, welkom op het ga-a-ansspel
Blijf nog even hierrrrrrrrr

Strofe 2
Als een slaafje van de eenden, voelt de gans zich niet echt thuis
Na al die taakjes en dat werken zegt die gans DOEI IK VERHUIS
Hij pakt zijn spullen bij elkaar en vertrekt bij dageraad, uren wachten op de bus
Maar De Lijn is weer te laaaaaaaaat

Refrein
Welkom, welkom op het ga-a-ansspelĀ 
Welkom, welkom, al 20 jaar plezier
Welkom, welkom op het ga-a-ansspel
Blijf nog even hierrrrrrrrr

Vandaag dus een dag met rustige activiteiten waarbij we de kinderen hebben opgedeeld in verschillende “koele” ruimtes waar ze konden knutselen, een film kijken of gewoon lekker konden “chillen”. Voor de activiteiten konden de kinderen naar de wellness gaan, 10-pluskot, een knikkerbaan maken, knutselen, een film kijken, … Ondanks het hete weer hebben we toch nog verkoeling gekregen dankzij onze waterteams. Dit zijn 2 monitoren die de hele tijd rondgaan van activiteit naar activiteit om de kinderen te verkoelen d.m.v. van water te drinken geven, met spuiten de kinderen wat nat te maken of water over de kinderen te vernevelen. Onze waterteams staan voor morgen al klaar om jullie opnieuw te verfrissen dus laat die 2 graden warmer maar komen! šŸ˜‰

Misschien nog een kleine praktische mededeling, het systeem van vandaag om de kinderen te komen ophalen, geldt zeker morgen ook!
Dit was onze hete dag en hopelijk zien we jullie morgen allemaal terug!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: